joi, 6 noiembrie 2014

Petrolul NU provine din materie organica si NU se epuizeaza! Zăcămintele de țiței se refac singure?

Invățăm în școală și peste tot în mass media deținută de străini că petrolul este un combustibil fosil care s-a format din descompunerea materiei organice (dinozauri, vietăți marine etc) acu’ nu știu câte milioane de ani. Au murit animalele, s-au descompus, au intrat în pământ, au stat acolo nu știu cât timp și s-au transformat în petrol. Iar noi, oamenii, exploatăm acum acest petrol, până când se termină. Nemafiind dinozauri morți și alte animale care să se descompună pac pac de pe azi pe mâine…înseamnă că o să rămânem la un moment dat fără petrol. Asta ne spune Sistemul. Și ne tot prezice de zeci de ani că o să rămânem curând fără petrol. Vă invit astăzi să aflați o altă parte a poveștii, adevărul după părerea mea, și anume că petrolul NU s-a format din materie organică descompusă acum milioane de ani, petrolul NU se epuizează, ci SE PRODUCE CONTINUU ÎN INTERIORUL PĂMÂNTULUI prin procesele fizice/chimice/geologice de la mari adâncimi (magmă + presiune + temperatură + diferite roci etc).
Am această informație (că petrolul nu se epuizează, ci se formează continuu în adâncul pământului) si de la un inventator (chimist) român care a creat un sistem de transformare a apei în gaz și energie termică într-un mod eficient, pe care l-am văzut personal. Același inventator a demonstrat prin calcule matematice împreună cu alți oameni de știință că este o mare țeapă ideea că noi oamenii și activitatea noastră suntem vinovați de încălzirea globală.
Zăcămintele de țiței epuizate se refac singure
În ultimele decenii petroliştii au observat un fenomen ciudat, în toată lumea: puţurile de petrol care erau considerate epuizate din cauza exploatării, au început să se umple din nou cu „aur negru”.
Există două teorii despre originea petrolului. Prima este cea organică, sau biogenică, care aparţine savantul rus Mihail Lomonosov. El a spus că acest combustibil a apărut prin descompunerea, în anumite condiţii, a deşeurilor biologice, de-a lungul milioanelor de ani. Spre deosebire de Lomonosov, o altă minte luminată, chimistul Dmitri Mendeleev, autorul tabelului periodic al elementelor, credea că petrolul reprezintă nu o substanţă formată în urma putrezirii plantelor şi animalelor ce au trăit cândva pe Terra, ci un material primordial, născut în strafundurile planetei, ce erupe constant către suprafaţa acesteia, precum magma vulcanilor.
În cazul oraşului Groznii, capitala Ceceniei, lucrurile par chiar mai ciudate. Exploatarea petrolului a început aici în 1897. Până în 1960, când zăcământul a fost considerat epuizat, s-au extras nu mai puţin de 100 milioane tone petrol brut. Spre surprinderea geologilor, în ultimii ani petrolul a început efectiv să ţâşnească din pământ, iar localnicii îl adună cu găleţile.
Situaţia s-a repetat şi în cazul bazinului petrolifer Eugene Island, din largul coastelor Louisianei, SUA. Rezervele de aici au fost considerate epuizate, dar în ultimul deceniu mai multe sondaje au arătat că ele s-au restabilit, extracţia atingând nivele comparabile cu cele din deceniile trecute.
Deconspirarea industriei petroliere
Pai, sa vedem ce avem… Stie cineva cum s-a format petrolul?
Exista doua teorii majore :
1.Teoria lui Lomonosov, care spune ca petrolul este de origine organica, fosil deci si asa cum am invatat la scoala se gaseste in rocile sedimentare. Ca si cum dinozaurii au dat in primire fix ca el sa apara..in pungi, care cu timpul se epuizeaza total…
2.Teoria lui Mendeleev, care spune ca petrolul are origine abiotica…adica, nu provine din dinozauri, ci este un material primordial, nascut in strafundurile planetei, ce erupe constant catre suprafata precum magma vulcanilor.
De ce n-am auzit si invatat la scoala si despre aceasta teorie?
Pentru ca cineva s-a prins ca petrolul este o marfa vitala tocmai buna de manipulat ? Pentru ca din ratiuni economice marile concerne au interes sa se joace cu pretul lui si cu zonele de influenta asa cum vor muschii lor?
„Ceva misterios se intampla la Eugene Island 300. Productia de petrol din zona, adica in Golful Mexic, in largul Coastei Louisiana a fost considerata in epuizare cu multi ani in urma. Descoperita in 1973, exploatarea de varf a fost de 15.000 de barili pe zi; pana in 1989 productia a scazut la aproximativ 4000 de barili pe zi. Apoi brusc .. norocul se reintoarce la Eugene Island si acum produce mai mult de 13.000 de barili pe zi, iar rezervele estimate au saltat brusc la mai mult de 400 milioane de barili ( estimarea initiala era de 60 milioane de barili).” 1999 Wall Street Journal
In 1974, un articol publicat in Buletinul Asociatiei Americane a geologilor petrolieri:
„Toate depozitele gigant de petrol sunt explicate in mod logic de teoria abiotica, pentru ca simple calculatii ale volumului potential de hidrocarburi din acele zone arata ca materiile organice sunt prea putine pentru a furniza volumul de petrol existent in acele zone”.
Un articol din 1999 aparut in Wall Street Journal arata ca cei mai multi geologi „sunt foarte presati sa explice, de ce, cel mai mare rezervor mondial de petrol, cel din Orientul mijlociu, a depasit dublul rezervelor din ultimii 20 de ani, in ciuda exploatarilor intense si a descoperirilor noi relativ putine. Ar fi necesari destul de multi dinozauri si plante preistorice sa explice estimarea de 660 miliarde barili de petrol in regiune” nota Norman Hyne, profesor la University of Tulsa.
Poate cel mai intrigant articol este cel in care se spune ca „oamenii de stiinta care studiaza zonele petroliere spun ca petrolul care iese acum are o varsta geologica diferita de cel de acum 10 ani”, iar aceasta disparitate Wall Street Journal o explica prin citarea lui Thomas Gold, profesor emerit la Cornell University : „petrolul este, de fapt, renewable, un sirop primordial fabricat continuu de catre Pamant in conditii de presiune si temperatura extreme. Pe masura ce migreaza spre suprafata este atacat de bacterii, ceea ce-l face sa para a avea o origine organica, datand de pe vremea dinozaurilor”
ANRM scoate la vânzare rezerve epuizate? NU! Pur și simplu s-au refăcut singure!
„Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a anuntat ca va scoate la vânzare publica rezerva de zacamânt asociat, titei si gaze naturale, situat la periferia orasului Salistea de Sus, în Podierei, informeaza Agerpres. Câmpul pertrolifer Podierei contine zacaminte asociate având în compozitie titei si gaze naturale. Presedintele ANRM, Bogdan Gabudeanu, a precizat ca, odata cu scoaterea la vânzarea a zacamântului Podierei, se vor mai licita alte 13 perimetre de titei si gaze naturale din România. Sondele de la Podierei au început sa extraga resurse naturale în anul 1956, iar în anul 1988 a fost suspendata activitatea de extragere a titeiului si gazelor naturale considerându-se ca zacamântul ar fi scazut în continut. În Podierei se mai afla cinci sonde de extragere a titeiului care au fost abandonate odata cu oprirea extractiei. Profesorul Ioan Burnar din Salistea de Sus a marturisit ca si în localitatea Sacel, situata la doar 3 kilometri de Salistea, au functionat 25 de sonde care extrageau titei, dar în urma cu sase ani activitatea de extractie a fost oprita brusc deoarece s-ar fi epuizat resursele….”
Un studiu prezentat in Science Magazine pe 1 februarie 2008 prezinta noi probe care sustin teoria abiotica a petrolului. (..) Proskurowski a gasit hidrocarburi ce contin izotopul 13 al carbonului ce pare format mai degraba in mantaua pamantului decat din materia biologica de pe fundul oceanului. Izotopul 13 este tipul de carbon asociat de oamenii de stiinta cu originea abiotica, in comparatie cu izotopul 12 pe care oamenii de stiinta il asociaza, de obicei, cu originea biologica. Descoperirea hidrocarburilor abiotice din zona marina Lost City este a doua descoperire din ultimii ani care aduce argumente pentru originea abiotica a petrolului.
Asa cum a prezentat WorldNetDaily in 2005, o sonda a NASA trimisa pe Titan ( gigantica luna a lui Saturn) a descoperit metan cu izotop carbon-13 pe care agentia l-a declarat ca fiind de origine abiotica. WorldNetDaily spune ca dezvoltarea forajului de mare adancime pentru extragerea gazului natural pune seriose probleme celor legati de teoria combustibililor fosili. Compania GHK din Oklahoma a gasit gaze naturale in doua foraje sapate la o adancime de aproximativ 5.7 mile, mult prea adanc pentru ca ramasitele dinozaurilor sa fie prezente.
Urmand teoria lor abiotica, geofizicienii si chimistii rusi si ukrainieni au inceput analize detaliate ale istoriei tectonice si structurii geologice ale straturilor cristaline din bazinul Dnieper-Donets. Apoi au urmat investigatiile geofizice si geochimice.
Un total de 61 de foraje au fost sapate si 37 au devenit productive comercial. Si asta este o performanta extrem de impresionanta, o rata de succes de aproximativ 60%. Dimensiunea zacamantului descoperit era comparabil cu cel din nordul Alaska. In SUA, o rata de succes de 10% era considerata o performanta la acea vreme!!! Deci 9 din zece foraje erau doar „dry holes”.
Prin anii 60, in timp ce companiile petroliere Americane erau ocupate cu controlul asupra unor zone din Saudi Arabia, Kuwait, Iran si alte zone cu petrol ieftin, sovieticii erau preocupati de testarea teoriei lor alternative. Au inceput sa sape foraje in regiuni presupuse sterile din Siberia. Acolo au dezvoltat 11 bazine majore plus unul gigant, totul bazat pe teoria lor abiotica.
In anii 80 s-au dus in Vietnam si s-au oferit sa finanteze costurile de forare si sa arate ca noua lor teorie functioneaza. Compania ruseasca Petrosov a forat in zona exterioara a bazinului Vietnam’s White Tiger, prin roca de bazalt si au facut posibila extragerea a 6000 de barili pe zi pentru slaba economie vietnameza.
In URSS, geologi instruti in teoria abiotica si-au perfectionat tehnologia si, pe la mijlocul anilor 80, URSS a rasarit ca cel mai mare producator de petrol din lume. Putini din vest au inteles ce se intampla sau s-au deranjat sa intrebe.
Teoria modernă ruso-ucraineană privind originile petrolului
Rusii au demonstrat ca petrolul nu se va termina niciodata și că se poate extrage oricat. Daca ar fi acceptata aceasta idee s-ar ajunge la scaderea pretului, insa s-ar ajunge si la falimentarea companiilor petroliere de pe planeta precum OMV si altele și s-ar pierde monopolul și controlul anumitor puteri mondiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu